Fitasport - Fit & Afvallen & Sporten - Fitasport.nl    Fitasport - Fit & Afvallen & Sporten


 
De heerlijke Hongaarse goulash om je vingers bij af te likken

De heerlijke Hongaarse goulash om je vingers bij af te likken


By Fitasport |  13-02-2018 | Goulash | 0 Reacties 

Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig.
Dit goulash recept is een eigen variant. Een echt familierecept.
De basis is goed rundvlees wat we aanvullen met champignons, paprika en andere groenten.
We brengen de goulash op smaak met een heerlijke kruiderij.

Deze goulash heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken.
Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als goulash.
Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé.
Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee.

De mensen kwamen van heinde en ver voor zijn soep.
Deze was rijkelijk gevuld met rundvlees en er zat een flinke slok rode wijn in wat het vlees super mals maakte.

De standaardwaarden voor rundvlees, onbereid worden in 100 gram weergegeven.

Voedingwaarde rundvlees, onbereid
Energie187 kcal
Energie786 Kj
Water67,0 g
Eiwit19,9 g
Koolhydraten0 g
Suikers0 g
Vet12,1 g
Verzadigd vet5,4 g
Enkelvoudig onverzadigd vet   4,5 g
Meervoudig onverzadigd vet0,7 g
Cholesterol51,3 mg
Voedingsvezel0 g
Vitamine A0,02 mg
Vitamine B10,03 mg
Vitamine B20,05 mg
Vitamine B60,08 mg
Vitamine b115 ug
Vitamine b122,0 ug
Vitamine C0 mg
Vitamine D0,2 ug
Natrium70 mg
Kalium260 mg
Calcium5,0 mg
Fosfor220,0 mg
Ijzer2,5 mg
Magnesium28,0 mg
Koper0,07 mg
Zink4,4 mg


Goulash voor 4 tot 6 personen

Voor een lekkere volle pan krachtige goulash heb je nodig.

Ingrediënten


Je “Hongaarse goulash” bereiden doe je zo.

Bereidingswijze
  1. Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamer temperatuur komen.
  2. Snij de riblappen in grove stukken.
    Snij de uien en de paprika grof.
    Snij de champignons in plakjes.
  3. Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem.
    Laat de boter goed heet worden.
  4. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan.
  5. Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe.
    Doe er de paprika bij en bak deze kort mee.
  6. Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprika poeders toe.
    Bak eventjes kort door.
  7. Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook.
    Doe er nu het vlees en de champignons bij.
  8. Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij.
  9. Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is.
  10. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken.
  11. Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten.
    Schud beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees totdat het de juiste dikte heeft.
  12. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met peper en zout naar wens.

Top



Wacht dit is nog niet alles!




Het volgende super aanbod is nog een kwartier geldig





Normale prijs: €47,- Tijdelijke prijs:

Het ultime voeding en fitnes lifestyle plan voor een strak & fit lijf



Een compleet en makkelijk te volgen 4 stappen programma.
Macrocalculator voor zowel mannen als vrouwen om je calorieën- en macronutriënten te berekenen voor zowel vetverlies als voor spieropbouw.
Persoonlijke voedingsschema's op maat o.b.v. jouw calorieën.
Nuttige en waardevolle tips, weetjes en adviezen over voeding en training.
Alles over food preppen, maaltijdfrequentie, ​pre- en post workout maaltijden en progressie meten.
Een overzichtelijk boodschappenlijstje.
137 eiwitrijke smaakvolle recepten voor elke dag.


Je ontvang alle kennis en tools die jij nodig hebt om effectief jouw fysieke doelen te behalen en te behouden in één compleet programma.

Geen overbodig info.
Gewoon een helder stappenplan met alle informatie over training, voeding en lifestyle ​waar jij resultaat mee gaat bereiken.



Ja! Ik wil ook Het ultime voeding en fitnes lifestyle plan
Nee, ik blijf liever er over dromen





Waardevol? Doe me een plezier en deel het artikel op social media!
pin it
share
 

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie











Meer receptens tips !