De koolhydraatarm sinaasappelcake is onweerstaanbaar lekker

De koolhydraatarm sinaasappelcake is onweerstaanbaar lekker


By Fitasport | Posted on 19-03-2018
De koolhydraatarm sinaasappelcake is onweerstaanbaar lekkerMijn sinaasappelcake is heerlijk smeuïg, een beetje klef zelfs en ‘cake achtig’ met een heerlijke sinaasappelsmaak.

Breng een stuk van de koolhydraatarme sinaasappelcake naar de buren als je bang bent dat-ie in 1x op gaat, of maak ‘m alleen als je gasten krijgt!

Vandaag heb ik weer een nieuw koolhydraatarm recept voor jullie.
Er is erg veel vraag naar koolhydraatarme recepten.
Ik vind het belangrijk dat het ook lekker smaakt. Naast dat de recepten koolhydraatarm zijn probeer ik ook zo min mogelijk vetten te gebruiken.
De vetten die in de gerechten voorkomen zijn gezonde vetten.

Ik zeg hierboven met opzet ‘cake achtig’ omdat het uiteraard nooit precies zo’n cake wordt zoals je die in je vorige leven maakte.
Dat is dan maar gelijk gezegd.
Veel mensen vervangen koolhydraatrijke ingrediënten (suiker, tarwemeel) door een koolhydraatarme variant en verwachten dan precies dezelfde smaak als het origineel.
Sjah, dat is misschien een gevalletje van ‘foute verwachting’?

Wennen aan nieuwe smaken en structuren en ze op hun eigen waarde schatten!
Daar doe je jezelf een groot plezier mee, vooral bij het bakken van zoete dingen moet je leren welke zoetstoffen het best zijn in welk gebak, bepaalde combinaties maken etc.
Doen, testen, aanpassen, zo leer je je eigen smaak en voorkeur ook beter kennen.

Ik geef een geschat aantal khd per plak sinaasappelcake omdat dat o.a. afhangt van hoeveel (en welk merk) kokosmeel en zoetstof je gebruikt.
En sommigen snijden wel 18 plakken uit een cake anderen krijgen er met moeite 14 uit!

Ik gebruik bij voorkeur Stevija Kristal of Sukrin of pure stevia of een mengsel.
Eventueel zoeten met 1/3 banaan (koolhydraatbeperkt) als je echt niet van stevia of Sukrin etc. houdt!
Soms hebben zoetstoffen een bijsmaak en de dosering luistert heel nauw, dan is banaan nog wel eens een optie.
Het gaat erom dat je zelf zo verstandig bent om niet elke dag cake of andere zoete baksels te willen eten en je koolhydraten vooral uit veel gezondere groenten haalt.
Beschouw dit soort recepten dus als cadeautje, voor af en toe dus!

Bekijk de belangrijkste voedingswaarde van een sinaasappel.
In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven.
De standaardwaarden voor sinaasappel, onbereid worden in 100 gram weergegeven.

Voedingwaarde sinaasappel, onbereid
Energie44 kcal
Energie186 Kj
Water85,2 g
Eiwit1,0 g
Koolhydraten9,5 g
Suikers8,3 g
Vet0,2 g
Verzadigd vet0,0 g
Enkelvoudig onverzadigd vet   0,0 g
Meervoudig onverzadigd vet0,0 g
Cholestorol0,0 mg
Voedingsvezel2,1 g
Vitamine A0,01 mg
Vitamine B10,08 mg
Vitamine B20,04 mg
Vitamine B60,05 mg
Vitamine b1120 ug
Vitamine b120 ug
Vitamine C50 mg
Vitamine D0 ug
Natrium1 mg
Kalium170 mg
Calcium40,0 mg
Fosfor25,0 mg
Ijzer0,4 mg
Magnesium10,0 mg
Koper0,06 mg
Zink0,1 mg


Voor de “Koolhydraatarm Sinaasappelcake” heb je het volgende nodig.

Ingrediënten
  • 3/4 sinaasappelschil schoongeboend!
  • 50 ml slagroom 1,5 khd
  • 45 gram roomboter 0 khd
  • 3 ei(eren) 1.5 khd
  • 75 gram amandelmeel 2,7 khd
  • Stevija kristal of ander zoetmiddel naar eigen keuze en smaak
  • 50 gram Griekse yoghurt 1,8 khd
  • snufje zout
  • 1 à 2 eetlepels kokosmeel 0,9 khd voor de binding
  • 1 tl bakpoeder (wijnsteen) 1 khd
  • snufje kaneel
  • pecannoten eventueel


Je “Koolhydraatarm Sinaasappelcake” bereiden doe je zo.

Bereidingswijze
  1. Maak de sinaasappel goed schoon en rasp 3/4 van de schil af of schil met de dunschiller en pureer de sinaasappelschillen en een scheut slagroom met de staafmixer tot een soort sinaasappelroom.
  2. Verwarm de boter een beetje tot je het goed door het beslag kan mengen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 165graden).
  4. Doe dan alle ingrediënten, behalve het kokosmeel, bij elkaar.
    Goed kloppen tot je een mooi egaal beslag hebt.
    Het kokosmeel gebruik je als bindmiddel.
    Voeg beetje bij beetje 1 à 2 eetlepels kokosmeel toe tot je een mooi beslag hebt met de dikte van 'normaal' cakebeslag.
    Proef je beslag, is het zoet genoeg?
    Zie ook boven bij ZOETMIDDELEN.
  5. Stort je beslag in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar.
    Na 20 minuten kan je er nog wat (pecan)noten op doen.
  6. Doe bij deze sinaasappelcake absoluut de gaarheidstest voor je 'm definitief uit de oven haalt!
    Steek een houten satéprikker in het hart van je sinaasappelcake.
    De prikker moet er schoon weer uitkomen.
    Als er nog deeg aanplakt is je cake nog niet gaar en verleng je de baktijd met 5 à 10 minuten.
    De mijne was in 35 minuten gaar.
    Snoep verstandig!
Bron: koolhydraatarmrecept
Top



Koolhydraatarme recepten
dankzij het 50 Dagen Programma!


Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het koolhydraatarm 50 dagen programma aan.
Dit programma bevat 50 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en 3 tussendoortjes.
De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van dit 50 dagen programma is dat je anders gaat eten en niet minder!
Geen honger lijden dus!

Daarnaast kun je het koolhydraatarm 50 dagen programma met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Wil jij ook 2 kilo per week verliezen?


Meer informatie over het 'Koolhydraatarm 50 dagen programma'
Ruim 33.800 keer is dit boek gedownload!




Ja! Ik wil het Koolhydraatarm 50 dagen programma.



Afvallen maar heb je niet veel tijd?
Dit kan wel eens dé oplossing voor je zijn!
Al meer dan 2000 mensen zijn je voorgegaan.
Fitchef kookboek boordevol tips en snelle eiwitrijke recepten

Ja! Ik wil afvallen zonder veel moeite!




Delen
+1
pin it
share